1960 Farah Diba

Ihanteita olivat mm. Farah Diba ja hänen korkea nutturakampauksensa, joka aikaansai hiuslisäkkeiden myyntibuumin. Tuhannet nuoret naiset laihduttivat itsensä äärirajoille Twiggyn ollessa esimerkkinä. Chanel-tyylinen pikkujakku ja soukka hame oli muodissa, hameet jatkoivat kuitenkin lyhenemistään jopa vesirajaan asti, meikki oli voimakas, runsailla rajauksilla, ja irtoripset olivat arkipäivää. Huulet maalattiin kuitenkin hyvin naturelleilla nude-väreillä.


Hippiliike nosti päätään: flower-power, suuret kuviot, etniset aiheet, kasvomaalaukset, pitkät helmikorut ja runsaat värit olivat pop. Hiukset pitenivät miehilläkin, ja pulisongit ja viikset olivat yleinen näky. Kravatin sijaan käytettiin useammin jo silkkihuivia. Eikä pidä unohtaa Beatles-maniakaan.

Vaatteet 
Innovatiivistä, luovaa, rohkeaa ja itsevarmaa. 60-luvun muoti sai alkunsa Lontoosta, Englannista. Englantilaiset loivat 60-luvulle tyypillisen vivahteen ja muu maailma seurasi. 1960-luku käynnisti asenteen ”kaikki käy” ja heijastui poliitikan muutoksiin. ”Ole oma itsesi” ajattelutapa soveltui myös vaatteisiin. 
Muodin vallankumous oli nuorien ajama ja alkoi enemmänkin kaduilta kuin suurista muotitaloista. Boutiquet nousivat pinnalle 1960-luvulla. Ne olivat hauskoja ja cooleja nuorten ostospaikkoja. Suosituimpia ostoskatuja boutiquineen olivat Carnaby Street ja Kings Road Lontoossa. New Yorkissa avattiin 1965 Madison Avenuelle oma boutique Paraphernalia, jottei New York jäisi muodista jälkeen. 
Värit olivat suuressa osassa kun luotiin 60-luvun lookkia. Hillityt ja pastellivärit 50-luvun vaatteissa saivat väistyä kirkkaiden ja rohkeiden 60-luvun värien tieltä. Vaatteissa oli 60-luvulla usein geometrisiä kuvioita, mustaa ja valkoista. Muoti oli modernia, mikä tarkoitti usein minimalismia. 
1960-luvun ensimmäinen puolisko muistutti mekkomuodiltaan 50-lukua. Konservatiivistä, naisellista, sopivaa. Ei lyhyitä hameita. Käsineet käytettiin iltaisin ja sosiaalisissa tapaamisissa. Alushameita ja korsetteja käytettiin. Kellomekot t-paitamaisella yläosalla säilyivät koko vuosikymmenen läpi, tosin hameenhelma lyheni hieman ja kaula-aukko avartui. 
Iltapuvut olivat kauniita ja usein röyhelöisiä. Puvut olivat erittäin naisellisia. Hanskoja käytettiin puvun kanssa, jotka olivat usein yli kyynärpään meneviä.1950-luvun pop-musiikki alkoi vaikuttamaan muotiin. Baetles-yhtyeen hiusmuotia ja vaatteita kopioitiin.
 Kosmetiikka
Kanebo, Clarins ja Clinique kosmetiikkasarjat syntyivät. Allergiatestit ja aurinkosuojakertoimet tulivat aikaisempaa  Ei lookit kausittain. Twiggy-malli edesautti laihuuden ja nuoruuden ihannointia joten markkinoille tulivat erilaiset laihdutusvoiteet ja ihon vanhenemista estävät voiteet.
  Myös miehille alkoi tulemaan enemmän kosmetiikkaa. Ihonhoitoon tulivat uudet vaikuttavat aineet: aminohapot, placenta, vitamiinit ja kasviuutteet. Luomiväreissä oli runsaasti helmiäistä. Vuonna 1963 naiset suosivat huulissaan vaaleita sävyjä ja suosituin oli pinkki. Seuraavana vuonna tulivat myös kultaiset ja hopeiset huulipunat. 
Hiukest
1960-luvulla oli vallalla yhtä aikaa monta hiustyyliä, kiharaa, suoraa, pörröistä, pitkää
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Casual , Smart Csaual

1980